Du är här: Hem / Gourmetresor / Vinresa till Portugal

Vinresa till Portugal

Ett vinland att upptäcka. Portugal som för bara något år sedan utsågs till Årets Vinland av svensk vinfackpress. Vi beger oss till Dourodalen som fått sin berömmelse av två skäl; dess skönhet som gjort att det nu återfinns på Unescos Världsarvslista, och naturligtvis dess portviner som under de senaste decennierna fått ett absolut världsrykte för sin elegans och smakrikedom.
Sedan slutet på 1990-talet har man också börjat producera bordsviner av världsklass. Och vi har till denna resa valt ut de mest intressanta och unika vinproducenterna. Du får möjlighet att njuta av såväl portviner som bordsviner och framför allt kanske de underbara naturscenerierna som Dourodalen och Porto erbjuder.
Ni kommer att få prova många fantastiska och unika viner gjorda på druvsorter som bara finns i Portugal. Här har man bevarat en mångfald av ca 300 st olika druvsorter.
Med på resan följer Gunnar Törnquist som under en lång tid specialiserat sig på portugisiska viner och som arbetar professionellt med ViniPortugal, de portugisiska vinböndernas organisation.

Program oktober
Dag 1, ankomst till Porto, incheckning på Hotel Teatro. Det är ett fyrstjärnigt hotell med bästa läge i Porto som är fullt av kultur och historia.
Dag 2, på förmiddagen besöker vi vin och ostproducenten Quinta da Aveleda, vi får prova deras viner och ostar avslutar med en lunch. Vi åker vidare till byn Amarante och checkar in på vårt hotell, Casa da Calçada Relais & Châteaux, vars restaurang har en stjärna i guide Michelin.
Dag 3,
vi reser till byn Mesão Frio och besöker vingården Quinta do Côtto. En av de första vingårdarna i Portugal att producera ett eget bordsvin. På vägen till staden Pinhão besöker vi Douros berömda vinmuseum och Luís Soares Duarte vinkällare. Incheckning på CS Vintage House i Pinhão.
Dag 4,
vi börjar dagen med härlig båttur längs med vackra Dourofloden och får blicka ut över de många härliga vinodlingarna. Efter lunch och besök på vingården Quinta Nova de Nossa Senhora do Carmo tar vi tåget tillbaka till Pinhão och vårt hotel CS Vintage House. 
Dag 5,
på förmiddagen besöker vi vingården Quinta de la Rosa, där bjuds vi på en vinprovning med en underbar utsikt över Dourofloden. Deras röda vin korades för några år sedan till Portugals bästa. Lunch äter vi på vingården Quinta do Panascal innan vi åker tillbaka till Porto. Vi avslutar vår vinresa med portvins provning på Taylor’s Lodges, innan vår avslutningsmiddag på restaurang Egoísta som anses av en av Portugals bästa restuaranger med underbar utsikt över Atlanten. Övernattning på Hotel Teatro
Dag 6, utcheckning och hemfärd från Portos flygplats.

Vinresa till Portugal, oktober
I resan ingår:
- Informationsträff om resan och Portugal i samarbete med Portugisiska Ambassaden i Stockholm.
- Flyg med Lufthansa, Stockholm – Porto, tur & retur (möjlighet finns även från Göteborg & Köpenhamn)
- Transfer från flygplats till hotell, tur & retur
- Transfer till alla vingårdar och vinturer
- Boende 5 nätter inkl. frukost, 3 luncher och 1 middag
- Alla vinprovningar och guidade vinturer
- Svensk vinexpert under hela er vistelse
- En bok om Portugals viner.

Pris per person 13 390 kr (flygskatt tillkommer med ca 1 275 kr)
Enkelrum kostar 3 850 kr extra
Max antal 18 personer

Vinresa till Portugal, klicka på bilden för större bilder

Mer information

Flygresa med Lufthansa, Stockholm/Arlanda - Porto, (via Frankfurt) tur & retur.
Mat, dryck, 20 kg bagage samt 8 kg handbagage ingår på flygning.
Preliminära flygtider:
Utresa

LH 801, 4 oktober, Arlanda - Frankfurt, 10.40 - 12.45                
LH1178, 4 oktober, Frankfurt - Porto, 14.25 - 16.05            
Hemresa
LH1179, 9 oktober, Porto - Frankfurt, 16.45 - 20.20                
LH 808, 9 oktober, Frankfurt - Arlanda, 21.45 - 23.45
Vi reser på elektroniska biljetter, endast pass krävs vid incheckning.
*Alternativ finns från Göteborg och Köpenhamn

Klicka på länken, vinresa_portugal.pdf

 

Gunnar Törnquist
Gunnar har hela sitt yrkesliv arbetat med mat och dryck i någon form. Gunnar är en av initiativtagarna till Restaurangguiden Sveriges Bästa Bord som han har producerat i 20 år. Gunnar har även de senaste 10 åren arbetat med information om portugisiska viner i de nordiska länderna på uppdrag av Viniportugal. Som vinintresserad har han företagit vin- och matresor på egen hand i Tyskland, Italien, Frankrike, Chile, USA, Sydafrika, Mexico och Peru. Gunnar har även tidigare under sina år i Portugal, företagit resor till alla vinregioner i landet samt suttit i internationella testpaneler som utsett Portugals bästa viner.